Met onze eerste busuitstap van het nieuwe jaar brengen we al meteen twee clubs die bij ons in Beringen (Limburg Wandelt) met de bus waren, een tegenbezoek.  De Lachende Wandelaars Aalter waren met liefst 102 en eindigden in het algemeen klassement op de tweede plaats, na het ongenaakbare Horizon Donk.  We hopen dus op een stevige delegatie om op 18 februari mee naar het uiterste westen van Oost-Vlaanderen te reizen.  Starten doen we vanuit het Biezemhof, midden een oase van rust.  Ooit was dit een kleine hoeve met wat koeien, varkens en schapen. Het boerderijtje van toen is momenteel een domein van 5 ha en evolueerde met enkele bijgebouwen (kleine schuur, schuurtje, feestzaal, terras, ) tot een capaciteit van 600 personen.  We wandelen er in en rond de deelgemeente Poeke (met een prachtig kasteel) over voornamelijk rustige en landelijke veldwegen.  

Na dit kort bezoekje aan Aalter houden we op de terugweg halt in Berg, een deelgemeente van Kampenhout.  Kampenhout wordt wel eens het centrum van het grondwitloof genoemd.  De erg arbeidsintensieve witloofteelt verkeert echter in een serieuze dip.  De telers worden alsmaar ouder en er is maar weinig opvolging.  Jammer. Met de 6 km wandel je door het Zonnebos en het Hellebos.  Kies je voor de 10 km, dan wandel je door het gehucht Lelleveld naar een open ruimte waar je in de buurt komt van de controletoren van de vlieghaven van Zaventem.  De landende vliegtuigen scheren hier rakelings over je hoofd.  In Nederokkerzeel rust je uit om dan naar het natuurgebied Torfbroek te trekken. De organisatie wijst er ons op dat dit uitzonderlijk mooie natuurgebied er soms vrij drassig kan bij liggen.   

Met de 14 km krijg je nog een korte doorsteek van het Silsombos bovenop.  Tot slot is er nog de 20 km, waarbij je het Kasteel Terbalkt op je weg zal vinden.  Verder wacht nog het Kareelbos, het kasteel Ter Loonst en het domein van het Kasteel van Opstal.  Langs  rustige wegen kom je aan de oevers van de Molenbeek. Je dwarst nog het gehucht Rood Klooster en via de begraafplaats van Kampenhout wandel je naar het Bulsom. Even verderop zit je tocht er op.  Deze eerste uitstap brengt ons naar twee wandelbestemmingen die we niet echt goed kennen : tijd om mee op verkenning te gaan dus.  Tijdig inschrijven is dus de boodschap !

Eddy

TERUG