Wandelingen in Coronatijd : de Wandelend Paal "CoronaRingen" !!

Vanaf zondag 14 maart tot en met dinsdag 6 april  :
EVER-GREEN Nature Walk : 31 en 39 km
afgepijlde wandelingen met start in 3550 Heusden-Zolder, Parochiecentrum Sint Baaf, Padbroekweg 2, Eversel.

Naast de CoronaRingen (van 6 tot 25 km) zorgt WSV Wandelend Paal in Eversel voor deze Ever-Green Nature Walk ! Over een afstand van 31 of 39 km kan je het groene hart van Limburg ontdekken, startend vanuit Eversel, een onderdeel van Heusden-Zolder.  Het parcours is voor 80 % onverhard.  Eindelijk komen ook de langeafstandswandelaars aan hun trekken in deze coronatijden !  

Graag nemen we je even mee op pad langs het traject.  Om op te warmen maak je eerst een rondje van 6 km.  Je trekt richting Albertkanaal en volgt hierbij rustige wegjes, met een voorkeur voor onverhard.  Het kanaal zelf zie je niet, want je mag onverhard tussen veld en wei naar de vallei van Mangelbeek.  Even nog door de bossen van Eversel en je staat weer aan de Sint Baafszaal.  Nu volg je de gekende Wandelend Paal-pijltjes richting Heusden.  Je maakt kennis met een eerste doorsteek van de bossen van Van Soest en het bosgebied aan de rand van de Beringerheide.  Er staan nu goed 10 km op de teller.  

Vanaf de Schaapsweg in Heusden krijg je nu een rondje puur natuur ! 8 km lang wandel je nauwelijks verhard.  Je kruist het beekdal van de Halderbeek, kriskrast tussen den en spar en komt uiteindelijk op een dun paadje langs de spoorweg.  Door een tunnel van groen trek je tot de rand van Beringen om dan door alweer aaneengesloten groen door te steken naar de spooroverweg met aan de overzijde weer de Schaapsweg.  Goed halfweg ben je nu.   Deze lus wordt niet aangedaan door de 31 km.  

Je laat Heusden nu achter je en trekt naar het natuurgebied De Stukken, een moerassig gebied dat verzakt is door de mijnbouw en zo onder water is komen te staan.  Zoek hier in de ondiepe poelen naar de slierten met paddeneitjes ! Verder gaat het richting Beekbeemden, om dan langs de vlakke oevers van de Mangelbeek het centrum van Zolder binnen te wandelen.  Op de trappen van de prachtig gerestaureerde Sint Vincentius-kerk kan je even pauzeren, om dan naar de vallei van de Mangelbeek te trekken.  Heerlijk wandelen hier, tussen groene weiden en door dicht bosgebied.  Zo kom je weer aan de Schaapsweg in Heusden en maak je je klaar voor de finale.

Even flaneer je langs de rand van Heusden om dan op een zandheuvel de Sint Janskapel te vinden.  Door de bossen achter het Atletiekstadion De Veen (gekend van de KBC-Nacht van de Atletiek) kom je aan de drukke weg Beringen-Hasselt.  Aan de overkant wacht een schitterend slot van deze Ever-Green Nature Walk.  In de bossen van Van Soest geniet je van de grootse pracht van de beuken en de dichte schoonheid van de dennenbossen.  Even nog door het gehucht Ubbersel, nog een laatste streepje bos en groen en zo sta je, na 39 schitterende wandelkilometer weer aan de Sint Jacobuskerk van Eversel !

Alle info :  Freddy Deziron - 0474 62 44 79 ; Eddy Broos - 0472 42 90 69 

Problemen onderweg bij het wandelen : Freddy Deziron - 0474 62 44 79