Nu we stilaan zicht krijgen op het uitdoven van de maatregelen om de verspreiding van coronavirus tegen te gaan, kunnen we eindelijk weer wat positief naar de toekomst kijken en gaan we ervan uit dat we begin april weer, na bijna twee jaar onderbreking, een busuitstap kunnen organiseren.  Ondertussen stelden we de prijs voor een clubuitstap wat bij en betaal je nu € 12,00 per persoon, met inbegrip van de inschrijving bij de organiserende clubs die we bezoeken.  Betalen doe je via overschrijving.  Wie reeds betaalde en vóór de uiterste datum van inschrijving annuleert, krijgt zijn inschrijvingsgeld terug gestort.  Wie na deze datum dient af te zeggen, kunnen we helaas niet meer terugbetalen.  Nog even bij vertellen dat we met deze busuitstap een bezoek brengen bij de organiserende club Wandelclub Nieuwpoort en dat je dus onderweg “gewoon” de pijltjes mag volgen, ieder op zijn eigen tempo.

We starten ons reisprogramma weer op met een heuse knaller !  Op de eerste donderdag van  de Paasvakantie gaan we naar zee !  Emmertje en schupje niet vergeten dus, en ook zonnecrème in je wandelzakje stoppen … De ervaring leert ons dat het op een zondag niet echt makkelijk is om naar de kust te rijden en al zeker niet om ervan terug te keren.  In de Paasvakantie is het woon-werkverkeer richting Brussel sowieso wat minder intens, dus opteren we ervoor om op een “werkdag” naar zee te rijden.  We aanzien dit als een testcase : blijkt dat er opnieuw voldoende interesse is voor zo’n clubuitstap, dan volgen er ook in de volgende maanden zeker nog busreizen, in de weekends dan !

Eén van de grootste jachthavens van Europa vind je in Nieuwpoort. Tweeduizend plezierboten zorgen voor een indrukwekkend zicht vanop de wandel- en fietspromenade. Ook de oude stad met haar middeleeuwse architectuur is zeker een bezoekje waard. Door haar strategische ligging aan de monding van de IJzer, werd Nieuwpoort in de loop van de geschiedenis meerdere malen verwoest maar ook altijd weer heropgebouwd.  Wandelclub Nieuwpoort zorgt voor gevarieerde wandeltrajecten.  Van Lieven Hostens, voorzitter van de club en tevens hoofdman bij onze federatie Wandelsport Vlaanderen, kregen we volgende parcoursinformatie :

“Onze Jachthaventocht op donderdag 7 april 2022 start vanuit De Vismijn aan het Kaaiplein te Nieuwpoort.  De werkelijke afstanden vind je tussen haakjes: 5 (5,1 km), 7 (7,1 km), 10 (10,4 km), 12 (12,2 km), 15 (15,2 km), 19 (19,1 km), 25 (25,3 km), 32 (32,0 km).

Er zijn 4 afstanden die de gratis veerdienst over de IJzermonding zullen gebruiken.  Dat zijn de 12, 19, 25 en 32 km.  Ik vermoed dat er toch nogal wat van jullie deelnemers de 12 of de 19 zullen doen.  Dan is het belangrijk om te zeggen dat de veerdienst ’s middags niet vaart tussen 12.30 en 13 u.  De veerdienst start vanaf 9.45 u en de laatste oversteek is om 16.35 u. Tegen dat deze 4 afstanden aan het veer zijn, hebben ze al minstens 9 km gewandeld. Deze 4 afstanden komen ook allemaal in het natuurgebied IJzermonding op rechteroever.  De 12 km heeft 2 rustposten waarbij de eerste reeds na 3,5 km.  De 12 km komt niet op de Zeedijk van Nieuwpoort maar heeft wel een zeer mooie strandpassage op het verlaten strand van Lombardsijde (achterkant van de kazerne van Lombardsijde, waar eerder dit jaar het Belgisch kampioenschap Cyclocross plaats vond).  Ook de 19 km komt niet aan de Zeedijk van Nieuwpoort maar heeft eveneens dezelfde strandpassage langs het strand van Lombardsijde.

De 5 km komt evenmin op de Zeedijk van Nieuwpoort en heeft geen rustpost. Deze wandelaars wandelen wel over de mooie esplanade langs de IJzermonding op linkeroever, de kant dus van de stad Nieuwpoort.  Behalve de 5, 12 en 19 km komen alle andere afstanden wél, in meer of mindere mate, langs de Zeedijk van Nieuwpoort."

We boeken voor deze uitstap bij Multiobus een luxe autocar met 50 zitplaatsen.  Wil je mee,  schrijf je dan vandaag nog in voor deze “Zon, Zee en Strand”-uitstap !

TERUG