Zowel Wandelclub Manke Fiel als De Bollekens Rotselaar bezochten ons de voorbije jaren met de bus.  Manke Fiel was op onze Sint Baafstocht van 2019 met liefst 83 clubleden aanwezig, terwijl De Bollekens in 2017 met 47 bij ons kwamen wandelen in Eversel.  De Bollekens zijn trouwens trouwe klanten op ál onze eigen tochten.  We konden een tegenbezoek bij beide clubs combineren door deze busuitstap op zaterdag 14 oktober.

Vroeger werd het woord Baamis in landbouwkringen regelmatig gebruikt om het najaar aan te duiden. De periode dat men terugkeek op de voorbije oogst en de pacht diende betaald te worden. In feite is het woord Baamis een verbastering van Bavo-mis. De feestdag van Sint Bavo valt op 1 oktober.  De Baamistochten van WC Manke Fiel brengen ons doorheen een landschap dat voor velen van ons niet bekend zal zijn.  Wie kent er het Kravaalbos, of de Kravaalvelden ?  Wie wandelde ooit in Mazenzele, met het mooie natuurgebied van Waeyenberg en de Paddebroeken ?  Wie ooit al eens bij Manke Fiel wandelde, weet dat de parcoursbouwer er een erezaak van maakt om de wandelaars een parcours aan te bieden waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van onverharde wegen en paden.  En weet maar zeker dat die er nog in overvloed zijn, daar in Asse ! We zorgen ervoor dat er voldoende tijd wordt uitgetrokken om in Asse de 21 km te wandelen.

Na de middag stoppen we op de terugweg nog even in Rotselaar.  De Bollekens starten er vanuit het imposante Montfortcollege.  Rond deze school ligt een prachtig park en vanuit de startplaats kan men mooi wandelen in de streek tussen Dijle en Hageland.  De Plas van Rotselaar, net als het Schulens Meer ontstaan bij het aanleggen van de E 314, waarbij baggerspecie uit die “putten” werd gebruikt voor het ophogen van de bedding van die snelweg, ligt vlakbij.  Ook Wezemaal, met de Wijngaardberg is maar een boogscheut verwijderd van het college.  We maken er nog een aangenaam namiddagtochtje van, als slot van een alweer prachtige WP-busuitstap. 

TERUG