WSV Wandelend Paal vzw  -  Tochten 2019

 

1. Vriezemantocht : donderdag 10 januari 2019 – Tervant Paal (5 tot 27 km)
2. 42ste Wandeling Koersels Fonteintje : donderdag 14 februari 2019 – Koersel (van 5 tot 25 km)
3. 31ste Sint Baafstocht : zondag 17 maart 2019 – Eversel (van 4 tot 30 km) + 42 km "Ever-Green Trail"
4. 40ste Mariëndaaltocht :
    zaterdag 18 mei 2019 – Diest (van 4 tot 32 km)
+
50 km Jubileumeditie !! Lijntocht Leuven-Diest
     
zondag 19 mei 2019 Diest (van 4 tot 40 km) + 50 km "Hagelandse Heuvel Trail"
5. Hoogzomertocht  : zaterdag 27 juli 2019 – Beringen (van 4 tot 42 km) + 50 km "6de Beringen-Diest-Beringen" Trofee Harten Vijf
6. 47ste Internationale Tocht : zondag 20 oktober 2019 – Paal (van 4 tot 30 km) + 42 km "Twee Provinciën Trail"
7. Martine Van Camp-tocht : woensdag 30 oktober 2019 – Diest (van 4 tot 21 km)
8. Wandelend Paal Clubwandeling : maandag 11 november 2019 – Paal (6 –10 km) - voor eigen/nieuwe leden ; inschrijving vereist !

 

1. Donderdag 10 januari 2019 : Vriezemantocht


Waar: Voetbalkantine AC Tervant, Duistbosstraat, Tervant
- 3583 Paal-Beringen

Ons wandelseizoen openen we al in de tweede week na Nieuwjaar.  Vanuit de ruime kantine van AC Tervant tekenen we een prachtige tocht uit doorheen de natuur in winterrust.  Ondertussen is onze Vriezemantocht uitgegroeid tot een ware klassieker met niet zelden meer dan 1 000 deelnemers.  Alleen… kan de échte vriezeman soms roet in het eten komen gooien.  We werden al eens getrakteerd op een heuse winterstorm, een andere keer lagen de wegen er spekglad bij … Geef ons maar zo’n klassieke kraakheldere vriesdag, waarbij de zon kopergeel staat te blinken aan een staalblauwe hemel, met daarbij een zuchtje schrale noordoostenwind.  Dit jaar gaan we naar de zaal Sint Jan, aan het kerkhof van Paal.  Wie dat wil kan daar een lus maken en komt zo aan 20 km.  Nog een laatste keer kunnen we in Tervant over de ijzeren brug – later in 2019 wordt ze afgebroken en vervangen.  Aan de overkant van het kanaal ligt  nog een traject van 7 km (met daarin een 5 km verhard), zodat wie dat wil zelfs 27 km kan wandelen tijdens deze Vriezemantocht !

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

2. Donderdag 14 februari 2019 : 42ste Wandeling Koersels Fonteintje

Waar: Sint Sebastiaansgilde, Gildestraat 9 - 3582 Koersel

De meest groene tocht die we organiseren !  Hou je van eindeloos groene dennenbossen, dan mag je deze tocht niet missen.  Breng zeker ook je geliefde mee, want dit jaar organiseren we op Valentijnsdag, Lievekesdag dus.  Ieder jaar weer zoeken we naar de mooiste paadjes door de uitgestrekte bossen en heidevelden rond het Kapelleke.  Onderweg krijg je een gezellige rustpost, die je vanaf de 7 km passeert.  De kortste afstand (4 km) wandelt verhard naar Koersel met onderweg rustige woonstraten met verzorgde tuintjes waarin misschien hier en daar al wat voorjaarsbloeiers de kop op steken. 

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

3. Zondag 17 maart 2019 : 31ste Sint Baafstocht (4-6-10-15-20-25-33 km)  -  Ever-Green Trail (42 km)

Waar:
Zaal Sint Baaf, Padbroekweg 1, Eversel, 3550 Heusden-Zolder

Onze eerste Trail van het jaar kreeg de naam Ever-Green Trail.  Natuurlijk verwijst het groen in de naam naar de talrijke natuurlijke plekjes in Eversel en omstreken.  Het koppelteken tussen “Ever” en “Green” staat er niet zomaar. Evergreen wijst op de dennenbossen, die inderdaad eeuwig groen zijn.  “Ever” alleen wijst dan naar Ever-sel natuurlijk en ook naar de aanwezigheid van everzwijnen die in de buurt van Heusden regelmatig huis houden in de tuintjes.  We gaan (hopelijk) die evers niet zien tijdens onze Sint Baafstocht, daarvoor is er die dag te veel volk onderweg.  In 2019 trekken we door het Everselse groen naar de overkant van het kanaal en rusten we in Genenbos-Lummen.  Van daaruit mogen de grotere afstanden op weg naar de rustpost in Rekhoven. De Sint Baafstocht 2019 wordt zeker weer een topper !     

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

4. Zaterdag en zondag 18-19 mei 2019 : 40ste Mariëndaaltocht :
                      zaterdag : afstanden van 4 tot 32 km + Lijntocht Leuven-Diest 50 km
                      zondag : afstanden van 4 tot 40 km + 1ste Hagelandse Heuvel Trail 50 km


Waar:
Oranjerie, Centrum Voor Volwassenenonderwijs, Boudewijnvest - 3290 Diest (op 600m van station Diest)

Voor deze 40ste editie van onze Diestse klassieker gaan we heel diep !  Op zaterdag is er de unieke, eenmalige 50 km lijntocht van Leuven naar Diest.  Voorinschrijving is verplicht !  Er zijn momenteel nog plaatsen beschikbaar.  Weet wel dat er slechts 400 trailwalkers kunnen inschrijven.  Op zondag is er dan de 1ste Hagelandse Heuvel Trail, waarbij je 50 km lang kan genieten van al het moois dat het golvende Hageland te bieden heeft : holle wegen, steile heuvels, verre zichten, bloemrijke beekdalletjes en vooral : heel veel rust en stilte.  In de Hagelandse Heuvel Trail van 's zondags zitten maar enkele stukjes die ook in de Lijntocht van 's zaterdags voorkomen.  En natuurlijk zijn op beide dagen ook alle afstanden van 4 tot 32 km te bewandelen, met daarbij op zondag een 40 km.  Niettegenstaande de concurrentie waartegen deze tocht ieder jaar weer moet opboksen, blijft ons Mariëndaalweekend ieder jaar toch weer goed voor méér dan 3 000 deelnemers !

[ Meer Info Lijntocht ]  [ Promofilm Lijntocht ] [ Meer Info Mariëndaaltocht / Hagelandse heuvel Trail ]

[ Terug ]

 

 

5. Zaterdag 27 juli 2019 : Hoogzomertocht - 6de Beringen-Diest-Beringen 50 km - Trofee Harten Vijf

Waar:
Spectrumcollege - Campus Beringen, Bogaardsveldstraat 16, 3580 Beringen

Het Spectrumcollege vlakbij het centrum van Beringen is ook in 2019 weer de imposante startplaats van onze Hoogzomertocht.  Een erg ruime eetzaal vormen we om tot een pracht van een startlokaal, in de directe omgeving vind je heel wat parkeergelegenheid en je krijgt ieder jaar weer een mooi, afwisselend parcours.  Met deze troeven is onze Hoogzomertocht goed op weg om een stevige reputatie op te bouwen, zeker dan in langeafstandsmiddens.  Immers, enkele weken na onze Beringen-Diest-Beringen staat de Dodentocht op de agenda.  Nog één keer testen en dan … naar Bornem.  Ook niet vergeten dat de Hoogzomertocht onderdeel vormt van de Harten Vijf Trofee.  Naast talrijke langeafstandsstappers verwachten we er ook heel wat wandelaars op de andere afstanden, want naast de 50 km wacht er ook voor de kortere afstanden een prachtige zomertocht !

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

6. Zondag 20 oktober 2019 : 47ste Internationale Tocht - Twee Provinciën Trail 42 km

Waar:
Parochiezaal Sint-Paulus, Diestersesteenweg 33, 3583 Paal-Beringen

Dit is onze Beschermde Tocht, wat betekent dat er die dag binnen een straal van 25 km geen andere wandeltocht wordt ingericht.  Gevolg hiervan is dat wanneer de weersomstandigheden het toelaten, het deelnemersaantal niet zelden boven de 2 000 uitstijgt.  Ieder jaar weer tekent onze secretaris een traject uit waarbij je regelmatig de grens van Vlaams-Brabant oversteekt, op zoek naar de mooiste plekjes op de grens van Limburg en Vlaams-Brabant.  En of die er nog zijn !  Wandel je de marathontrail, dan trek je naar het Lummense Laren, waar je dan nog twee groene lussen krijgt.  Blijf je dichter bij de Buiting, dan vind je de verborgen kerkenpaadjes die het ene mooie natuurlijke plekje met het andere verbinden.  De herfst zorgt tegen dan voor de mooiste kleuren : een tocht om nu al naar uit te kijken !  

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

7. Woensdag 30 oktober 2019 : Martine Van Camp-tocht

Waar:
Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, 3290 Diest (naast Provinciedomein Halve Maan - op 700m station Diest)

Omdat Allerheiligen in 2019 op de vrijdag van het Allerheiligenverlof valt en we deze weektocht niet mogen inrichten op een feestdag, schuift onze Martine Van Camptocht naar woensdag 30 oktober, dit om de concurrentie met de talrijke Halloweentochten te vermijden.  Traditioneel krijg je drie lussen, startend vanuit het Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, aan de rand van het provinciaal Domein Halve Maan.  Diest met zijn prachtig historische centrum en zijn vele groengebieden, ligt vlakbij.  Deze MVC-tocht is uitgegroeid tot een echte familiewandeldag waarbij ouders en grootouders hun kinderen en kleinkinderen kennis laten maken met de wandelsport.  

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

8. Maandag 11 november 2019 : Wandelend Paal Clubwandeling (enkel voor eigen en nieuwe leden)

Waar: Parochiezaal Sint Paulus, Diestersesteenweg
33, 3583 Paal-Beringen

Inschrijven vereist ;
uiterlijk op 30 oktober 2019 !

Naar jaarlijkse gewoonte heten we op 11 november in de namiddag, iedereen die lid is - en blijft ! - van WSV Wandelend Paal vzw, of die op die dag lid wenst te worden, van harte welkom op onze jaarlijkse clubwandeling.  Vanaf 13 uur kan je je gratis komen wandelen. Bedoeling van deze clubwandeling is onze leden de mogelijkheid te geven hun administratieve zaken te regelen.  Het lidgeld wordt betaald, de (bestelde) kalenders worden uitgedeeld, de lidkaarten worden verdeeld …
Na de wandeling is er voor iedereen een warm hapje, een tas koffie en een flink stuk taart !!!

[ Meer Info ]

[ Terug ]