WSV Wandelend Paal vzw  -  Tochten 2017

 

Nieuw in 2018 !   WP Ultra Hikes 4x4 Trofee : "Mag het iets méér zijn !?"

 

1. Vriezemantocht : donderdag 12 januari 2017 – Tervant Paal (5 tot 25 km)
2. 40ste Wandeling Koersels Fonteintje : donderdag 9 februari 2017 – Koersel (van 4 tot 24 km)
3. 29ste Sint Baafstocht : zondag 19 maart 2017 – Eversel (van 4 tot 42 km)
4. 38ste Mariëndaaltocht : zat/zondag 20+21 mei 2017 – Diest (van 4 tot 50 km)
5. Hoogzomertocht "Harten Vijf-tocht" 4de Beringen-Diest-Beringen : zaterdag 29 juli 2017 – Beringen (van 4 tot 50 km)
6. 45ste Internationale Tocht : LIMBURG WANDELT !  : zondag 22 oktober 2017 – Beringen (van 4 tot 42 km)
7. Martine Van Camp-tocht : vrijdag 3 november 2017 – Diest (van 4 tot 21 km)
8. Wandelend Paal Clubwandeling : zaterdag 11 november 2017 – Paal (4 – 6 –10 km) - voor eigen/nieuwe leden ; inschrijving vereist !

 

1. Donderdag 12 januari 2017 : Vriezemantocht


Waar: Voetbalkantine AC Tervant, Duistbosstraat, Tervant
- 3583 Paal-Beringen

De meest voorkomende goede voornemens bij het begin van het nieuwe jaar zijn : stoppen met roken en trachten de overtollige feestkilo’s weer wat weg te werken.  Voor dat laatste hebben we een prima voorstel : kom naar onze Vriezemantocht en geniet er van een fikse winterwandeling door de verstilde natuur van Tervant.  Rusten doe je in de knusse zaal van de schuttersgilde op de wijk Meelaar.  Wie zin heeft in de “full option” kan hier nog een lusje maken over de Klitsberg en verderop Brelaar gaan verkennen.  Aan de overzijde van het kanaal is er nog een erg rustige wandellus langs de Sleepvaart.  Na de wandeling kan je genieten van een lekker Bier van de Tocht en van een stukje heerlijke taart van onze huisbakker Het Guedenshuis … al past dat dan weer niet bij die goede voornemens !

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

2. Donderdag 9 februari 2017 : 40ste Wandeling Koersels Fonteintje

Waar: Sint Sebastiaansgilde, Gildestraat 9 - 3582 Koersel

De tweede winterse weektocht van onze club wacht op 8 februari.  Al voor de 40ste keer staat dan de Wandeling Koersels Fonteintje op de agenda.  Samen met de Internationale Tocht is dit één van de “oertochten” van Wandelend Paal.  Met voorsprong is dit de groenste tocht die we organiseren.  Kader voor deze organisatie is immers het uitgestrekte bos- en groengebied rond het Koersels Kapelleke  Midden tussen de dennenbossen zorgen we voor een aangename rustplek, van waaruit je nog verder door kan dringen in de groene long van Koersel. 

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

3. Zondag 19 maart 2017 : 29ste Sint Baafstocht

Waar:
Zaal Sint Baaf, Padbroekweg 1, Eversel, 3550 Heusden-Zolder

De eerste zondagtocht krijgen we op 19 maart.  Voor de 29ste keer al zijn we te gast in het ruime parochiecentrum Sint Baaf, vlakbij de Sint Jacobuskerk van Eversel.  Vanuit dit deeltje van Heusden-Zolder tekenen onze plaatselijke parcoursbouwers ieder jaar weer een erg gevarieerde tocht uit waarbij de kleinste afstanden (tot 12 km) uitgebreid kennis maken met de Everselse bossen.  Wie verder wandelt trekt dwars door de natuurgebieden van Zolder om via Heusden weer terug naar Eversel te trekken.   
 

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

4. Zaterdag en zondag 20-21 mei 2017 : 38ste Mariëndaaltocht

Waar:
Oranjerie, Centrum Voor Volwassenenonderwijs, Boudewijnvest - 3290 Diest (op 600m van station Diest)

Diest kreeg er in september een toeristische parel bij.  Naast het Begijnhof is er sinds toen immers de bedding van de weer opengelegde Demer.  Als een zilveren slang slingert de rivier weer springlevend door de Oranjestad.  Vanuit het Demerstadje trekken we het Hageland in.  Ieder jaar weer zoeken we naar nieuwe paadjes, nog onbewandelde wegels, vergeten boerensporen.  De bomen dragen tegen dan hun nieuwe frisgroene bladerdek en langs de wegbermen bloeien oneindig veel margrieten en ander veldbloemen.  De stille pracht van het steeds golvende Hageland en de alomtegenwoordige stilte trekken ieder jaar weer heel wat enthousiaste wandelfanaten naar onze Diestse tweedaagse.  Wist je trouwens dat onze Mariëndaaltocht de “oudste” tocht is die er in Diest wordt georganiseerd ?

[ Meer Info ] [ Promofilmpje ]

[ Terug ]

 

 

5. Zaterdag 29 juli 2017 : Hoogzomertocht : 4de Beringen-Diest-Beringen - Trofee Harten Vijf

Waar:
Spectrumcollege - Campus Beringen, Bogaarsveldstraat 16, 3580 Beringen

Na drie keer vertrokken te zijn geweest vanuit het Spectrumcollege aan de Bljkstraat, randje centrum van Beringen, gaan we nu wat verderop van start.  Plaats van verzamelen vinden we binnen de erg ruime nieuwe onderwijssite aan het Bogaarsveld.  Van daaruit zorgen we voor een wandelvriendelijk parcours dat je naar het grondgebied van Diest brengt.  Wie bezig is met de voorbereiding van de Dodentocht vindt hier een uitgelezen traject om nog even te testen hoe het met de conditie is gesteld.  Deze 50 km-tocht maakt ook deel uit van de Harten Vijf-trofee.  Wie aan alle vijf deze 50 km-tochten deelneemt binnen een periode van twee jaar, wordt beloond met een Harten Vijf T-shirt.  Maar natuurlijk wacht er naast de 50 km ook voor de kortere afstanden een prachtige zomertocht !

[ Meer Info ] [ Promofilmpje ]

[ Terug ]

 

 

6. Zondag 22 oktober 2017 : 45ste Internationale Tocht :
                                                     Limburg Wandelt ! - Provinciale Wandeldag Limburg 


Waar:
Spectrumcollege - Campus Beringen, Bogaarsveldstraat 16, 3580 Beringen

Onze 45ste Internationale Tocht van 2017 wordt dé toporganisatie van ons werkjaar 2017.   Reeds vanaf de eerste tocht in 2017 voeren we promotie voor onze “Limburg Wandelt !”.  Het parcours is volledig klaar en ook de rustlocaties zijn reeds lang vastgelegd.  Vanuit de unieke startlocatie in de nieuwe schoolsite aan het Bogaarsveld starten we om aan de overkant van het Albertkanaal naar de centrale rustpost te trekken die je vindt in de erg ruime schutterszaal Hof ter Schaarbeek, aan de Slaagstraat te Beringen.  Van daaruit wandelen de wat langere afstanden naar onze gekende parochiezaal en wie zin heeft in nóg meer, mag van daaruit nog een lusje maken.  We willen nu al een warme oproep doen aan onze leden om zéker deel te nemen én om deze “Limburg Wandelt !” te promoten bij al je wandelvrienden, familie en kennissen !  

[ Promobrochure ]

[ Terug ]

 

 

7. Vrijdag 3 november 2017 : Martine Van Camp-tocht

Waar:
Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, 3290 Diest (naast Provinciedomein Halve Maan - op 700m station Diest)

De achtste en laatste tocht voor 2017 is onze MVC-tocht, sinds jaren een vaste waarde op de kalender.  Steeds richten we deze Diestse tocht in op de vrijdag van het Allerheiligenverlof, wat dan de grootouders de kans geeft om hun kleinkinderen eens te laten proeven van het wandelen. Vermits één van de drie lussen door het Provinciaal Domein Halve Maan loopt, spreekt dit de “klein mannen” zeker aan. Naast de talrijke speeltuigen is er ook volgend jaar weer de oversteek van de vijver via de wiebelende hangbrug.  De twee andere lussen laten je genieten van de herfstige pracht van de natuur die Diest en omgeving rijk is.  Met de weer opengelegde Demer kreeg Diest, naast het Begijnhof, er nog een topattractie bijgekomen. De opbrengst van deze organisatie gaat integraal naar sociale instellingen.  

[ Meer Info ]

[ Terug ]

 

 

8. Zaterdag 11 november 2017 : Wandelend Paal Clubwandeling (enkel voor eigen en nieuwe leden)

Waar: Parochiezaal Sint Paulus, Diestersesteenweg
33, 3583 Paal-Beringen

Inschrijven vereist ;
uiterlijk op 3 november 2017 !

Naar jaarlijkse gewoonte heten we op 11 november in de namiddag, iedereen die lid is - en blijft ! - van WSV Wandelend Paal vzw, of die op die dag lid wenst te worden, van harte welkom op onze jaarlijkse clubwandeling.  Vanaf 13 uur kan je je gratis komen wandelen. Bedoeling van deze clubwandeling is onze leden de mogelijkheid te geven hun administratieve zaken te regelen.  Het lidgeld wordt betaald, de (bestelde) kalenders worden uitgedeeld, de (bestelde) adresstickers worden verdeeld …
Na de wandeling is er voor iedereen een warm hapje, een tas koffie en een flink stuk taart !!!

[ Meer Info ]

[ Terug ]