Welkom op de website van KWSV Wandelend Paal vzw !

In de uiterste westhoek van de groene provincie Limburg, vind je Paal, deelgemeente van de Stad Beringen.

In 1972 vonden enkele jonge, sportieve avonturiers de tijd rijp om een wandelclub te stichten.  Wandelend Paal kreeg binnen het V.W.F., de toenmalige Wandelfederatie, het nummer "L 023" en groeide gestaag.  De benaming van de club dekt al lang niet meer de lading.  Onze leden wonen verspreid over meer dan 30 verschillende fusiegemeenten.  WSV Wandelend Paal vzw staat dan ook open voor iedereen die de wandelsport wil beoefenen.

Sinds 1 januari 2016 ressorteren álle Vlaamse wandelclubs onder slechts één federatie : Wandelsport Vlaanderen, afgekort WSVL.  Het clubnummer van WSV Wandelend Paal vzw wijzigde naar "2023".
In 2017 vierden we onze 45ste verjaardag en organiseerden we "Limburg Wandelt !",
de WSVL Limburgse Wandeldag. 2022 is onze 50ste jaargang !  Sinds augustus 2022 mogen we de naam "Koninklijke WandelSportvereniging" dragen !

Onze club telt momenteel iets meer dan 620 leden.

Lees hier de Privacyverklaring van WSV Wandelend Paal vzw.

 

Het KWSV Wandelend Paal programma voor 2022 :


In 2022 wordt onze club 50 jaar ! Een gouden jubileum, dat we vieren met negen wandelorganisaties.  Laten we alleen maar hopen dat corona niet wéér roet in het eten gaat strooien, zoals in 2020 én in een deel van 2021.  Als alles normaal verloopt openen we ons wandeljaar in januari, in Tervant en eindigen we met de jaarlijkse Martine Van Camptocht in Diest.  Tussendoor kan je bij onze club wandelen in Koersel, tweemaal in Eversel, tweemaal in Diest, in Beringen en in Paal.  

Sommigen zullen ons wel wat naïef vinden, maar toch blijven we volharden met het aanbieden van langeafstandswandeltochten van 42 en 50 km.  Liefst vijf keer kan je in 2022 zulke tochten maken en dit steeds aan een inschrijfprijs van amper € 1,50.  Duidelijk té weinig, want alleen de trailwalks die de voorbije maanden en jaren als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, blijken succes te hebben.  Dat je daar 20, 30, ja soms wel 50 euro betaalt om te mogen deelnemen, vormt geen beletsel.  Binnen onze federatie is men ervan overtuigd dat “de jeugd” alleen maar naar zulke “evenementen” afzakt.  Wij durven echter te hopen dat die jeugd vroeg of laat ook onze eigen “trails” zal weten te appreciëren.  Wij blijven alvast volharden, en hopen …!

Na een zoveelste coronagolf durven we opnieuw enkele busreizen plannen in de loop van 2022.

Wat ook doorging was ons wandelweekend in en rond Den Haag van eind april, begin mei en onze wandelnegendaagse in het Stubaital, eind augustus, begin september.

In 2022 gaan we door met onze "getrouwheidsactie"  : elk lid dat de voorbije jaren het vooropgestelde aantal deelnames aan organisaties van onze eigen club behaalde (meestal “Vijf van de Acht”) werd hiervoor beloond met een praktisch geschenk.  Zo kreeg je de voorbije jaren o.a. een fietstas, een reistas, een aktetas, een rugzakje, een luxueus badlaken, een winterset (sjaal en handschoenen), een Zwitsers mes, een T-shirt, een Powerbank … Al die gifts werden bedrukt met het logo van onze club.  Voor 2022 gaan we iets totaal anders aanbieden aan onze trouwe leden : de Jubileum-Drank-Kaart.  In 2022 zijn er negen eigen organisaties.  Neem je aan zes van deze negen organisaties deel, dan krijg je dus de Jubileum-Drank-Kaart.  Op deze kaart vind je tien scheurbonnetjes die je op onze eigen organisaties kan inruilen voor een basisconsumptie (koffie, broodje, frisdrank, pilsbier …).

Wie zijn lidgeld (gedeeltelijk) wil terugvorderen, kan dat via zijn mutualiteit.  Echter, wie nóg meer wil genieten van zijn lidmaatschap kan 24 keer per jaar gratis deelnemen aan de door ons geselecteerde WZB-tochten (Wandelen Zonder te Betalen).  Je krijgt er zelfs iedere keer nog een sticker bij !

En dan zijn er natuurlijk ook nog onze WAW-tochten, de (Winters Avontuurlijk Wandel)tochten die we zelf uitzoeken en aanbieden gedurende de laatste maanden van het jaar én in januari. Hierbij maken we in groep tochten tussen 25 en 30 km. 

Ons ledenfeest gaat jaarlijks door op de laatste zaterdag van maart.

Op 24 september heffen wij met onze leden het glas op ons gouden clubjubileum !

Tot slot is er nog onze clubdag op 11 november.

We hopen alvast van ganser harte dat ook jij aan heel wat van die activiteiten zal deelnemen !