Welkom op de website van WSV Wandelend Paal vzw !

In de uiterste westhoek van de groene provincie Limburg, vind je Paal, deelgemeente van de Stad Beringen.

In 1972 vonden enkele jonge, sportieve avonturiers de tijd rijp om een wandelclub te stichten.  Wandelend Paal kreeg binnen het V.W.F., de toenmalige Wandelfederatie, het nummer "L 023" en groeide gestaag.  De benaming van de club dekt al lang niet meer de lading.  Onze leden wonen verspreid over meer dan 30 verschillende fusiegemeenten.  WSV Wandelend Paal vzw staat dan ook open voor iedereen die de wandelsport wil beoefenen.

Sinds 1 januari 2016 ressorteren álle Vlaamse wandelclubs onder slechts één federatie : Wandelsport Vlaanderen, afgekort WSVL.  Het clubnummer van WSV Wandelend Paal vzw wijzigde naar "2023".
In 2017 vierden we onze 45ste verjaardag en organiseerden we "Limburg Wandelt !",
de WSVL Limburgse Wandeldag. In 2020 starten we onze 48ste jaargang.  Nog twee jaar scheiden ons van het kroontje, van het jaar waarin we een Koninklijke WandelSportvereniging zullen worden.

Onze club telt momenteel ongeveer een kleine 700 leden.

Lees hier de Privacyverklaring van WSV Wandelend Paal vzw.

 

Het WSV Wandelend Paal Corona-programma : de "CoronaRingen"

Vanaf woensdag 20/5/2020 t.e.m. zondag 14/6/2020 : 3 gepijlde wandelingen met start in Paal centrum ; lees meer !

Vanaf vrijdag 12/6/2020 t.e.m. dinsdag 30/6/2020 : 3 gepijlde wandelingen met start in Eversel centrum ; lees meer !

Vanaf woensdag 1/7/2020 t.e.m. vrijdag 24/7/2020 : 3 gepijlde wandelingen met start in Zolder centrum ; lees meer !

Vanaf zaterdag 25/7/2020 t.e.m. vrijdag 21/8/2020 : 3 gepijlde wandelingen met start in Diest, Bezoekerscentrum Webbekoms Broek ; lees meer !

Vanaf zaterdag 22/8/2020 t.e.m. vrijdag 18/9/2020 : 3 gepijlde wandelingen met start in Tervant ; Kantine AC Tervant ; lees meer !

Vanaf zaterdag 19/9/2020 t.e.m. vrijdag 9/10/2020 : 3 gepijlde wandelingen met start in Zelem centrum ; lees meer !

Vanaf dinsdag 3/11/2020 t.e.m. zaterdag 21/11/2020 : Martine Van Camptocht : 2 gepijlde wandelingen met start in Diest, Bezoekerscentrum Webbekoms Broek ; lees meer !

Vanaf zondag 22/11/2020 t.e.m. zaterdag 12/12/2020 : 3 Knooppunt-wandelingen met start in Gerhagen (Tessenderlo), parking Zavelberg ; lees meer !


Deze CoronaRingen worden je gratis aanboden.  Echter, het realiseren en onderhouden van deze lussen vraagt om wat inspanningen, ook financiële.  Het zou voor ons dan ook fijn zijn om na je tocht "de gids niet te vergeten" en een vrije "wandel-bijdrage" te storten op de rekening van onze club : BE70 9733 4983 9325 !

We verdelen de opbrengst van de Martine Van Camptocht ieder jaar over drie goede doelen : vzw Martine Van Camp, vzw Stijn (overkoepelende gehandicaptenzorg in Limburg) en vzw ’t Perdje. Omdat we de tocht nu niet kunnen inrichten, dachten we, naast een wandelalternatief, ook aan een financieel alternatief. De stortingen die jullie overschrijven op BE70 9733 4983 9325 vanaf dinsdag 3/11 t.e.m. 21/11 verdelen wij na afloop van deze CoronaRingen over deze drie goede doelen !


Het WSV Wandelend Paal programma voor 2020 :

Update van 12/3/2020 Corona-crisis :
De overheid beslist tot het afgelasten van alle publieksbijeenkomsten tot 31 maart :
Minister van Sport Ben Weyts besliste, samen met een aantal vertegenwoordigers van de sportsector, tot het afgelasten van publieksbijeenkomsten – indoor en outdoor – al zeker tot 31 maart.  Bijgevolg wordt onze Sint Baafstocht van zondag 15 maart 2020 afgelast.
Niet alleen onze Sint Baafstocht van volgende zondag moeten we ingevolge het coronavirus noodgedwongen afgelasten.  De huidige toestand rond dit virus heeft ons ook doen besluiten om ons Ledenfeest van zaterdag 28 maart 2020 af te gelasten.


Update van 18/3/2020 Corona-crisis :
Op Paasmaandag 13 april planden we een busuitstap naar Elsenborn om deel te nemen aan de Paula Thunus-Masson Erinnerungswanderung, georganiseerd door de club Wanderfalken Weywertz.  Deze organisatie werd eveneens afgelast en bijgevolg kan onze busuitstap niet doorgaan.

Update van 19/3/2020 Corona-crisis :
Gisteren publiceerde WSVL de afgelasting van Vlaanderen Wandelt, zowel in Koksijde als in Asse.  Bijgevolg wordt ook onze busuitstap van zondag 26 april om deel te nemen aan Vlaanderen Wandelt in Asse,
geannuleerd.
Op 17-18-19 april planden we onze Hollandse driedaagse naar Delft, Den Haag, de Waterleidingsduinen ... Hollands Glorie zou een prachtige driedaagse worden voor 82 clubleden.  Maar dan kwam Corona ...  Deze driedaagse gaat dus evenmin door.  Mede door de goodwill van het management van het Van der Valk Hotel Den Haag/Wassenaar werd ons verblijf in dit hotel kosteloos geannuleerd.  Dat betekent dan ook dat we jullie betaalde reissom kunnen terugstorten.  Uitstel is echter geen afstel.  We schuiven deze prachtige wandeldriedaagse zéker door naar volgend jaar. 

Update van 15/4/2020 Corona-crisis :
Gevolg gevend aan de maatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad op 15 april werden genomen om de strijd tegen het Covid 19 - Coronavirus in te dijken, besliste het bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw om alle wandelorganisaties uitgaand van haar overkoepeling tem 30 JUNI as. te annuleren !
Bijgevolg wordt ook onze Mariëndaaltocht van 16 en 17 mei afgelast.
Ook onze geplande busuitstappen van maandag 1 juni en van zondag 5 juli kunnen niet doorgaan.

Update van 7/5/2020 Corona-crisis :
De Veiligheidsraad heeft beslist dat alle beroeps- en amateursporten verboden blijven tot 31 juli. Daarom zullen alle wandeltochten onder de vleugels van Wandelsport Vlaanderen vzw worden geannuleerd tot en met 31 juli 2020.  En dus wordt ook onze Hoogzomertocht van 25 juli afgelast.

Update van 5/7/2020 Corona-crisis :
Op zaterdag 19 september planden we een busuitstap naar Sleidinge en Wolvertem. Beide clubs - Al Kontent Groot-Evergem en de Cracks Wolvertem - lieten ons weten dat hun organisatie niet doorgaat.  Bijgevolg wordt onze busuitstap van 19 september afgelast.


Het geplande 2020 jaarprogramma ...

In 2020 beginnen we aan ons 48ste wandelseizoen en bieden we jullie acht wandelorganisaties aan.  Acht keer zoeken we naar de mooiste paadjes en wegels in een steeds wisselend natuurlijk kader.
  Bij vijf van onze eigen organisaties kan je 42 of 50 km wandelen.  Ieder jaar weer zorgen we voor een nieuw parcours, met zorg uitgezocht en steeds tot in de puntjes verzorgd.  Deelnemen kan je voor amper € 1,50 … En toch moeten we vaststellen dat de “moderne” langeafstandswandelaar niet happig is om aan zulke “gewone” tochten deel te nemen.  Neen, vandaag moeten het “Trailwalks” zijn, waarbij je een startgeld mag ophoesten dat niet zelden tussen de 20 tot 30 euro bedraagt.  Jammer dat zovele, vooral jonge stappers, met een ongebreideld enthousiasme inschrijven voor deze dure massaevents en onze laagdrempelige langeafstandstochten aan zich laten voorbij gaan.  We hopen alvast in 2020 op een kentering en vragen ons legertje SLAW’ers (Sportieve Lange Afstands  Wandelaars) om onderweg zoveel mogelijk ónze “Trailwalks” te promoten.

In 2020 gaan we door met de "Vijf van de Acht"-actie : elk Wandelend Paal-lid dat deelneemt aan vijf van de acht tochten die we organiseren (11 november hoort hier niet bij) wordt beloond met een Wandelend Paal-powerbank. Dit wordt een handig geschenk om jullie clubtrouw mee te belonen.

Naast onze acht eigen organisaties is er ons jaarlijks programma met busuitstappen.  Deze uitstappen maken we steeds met één van de luxueuze autocars van onze huismaatschappij Multiobus.  Dan zijn er ook onze twee meerdaagse reizen.  Van 17 tot 19 april 2020 staat onze Hollandse driedaagse op de agenda (Delft, Den Haag, Amsterdam).  Voor deze erg veelbelovende driedaagse is alles reeds maandenlang volgeboekt. 
En dan is er nog de negendaagse wandelreis naar het Oostenrijkse Tirol, die in 2020 zal doorgaan van zaterdag 29 augustus tot zondag 6 september.  Hotel Alpenresidenz Viktoria, in het centrum van Neustift, gelegen in het schitterende Stubaital, vormt dan onze uitvalsbasis. Inschrijven voor deze wandelvakantie kan niet meer ; onze autocar van 50 plaatsen is volgeboekt !.

En dan zijn er natuurlijk ook nog onze WAW-tochten, de (Winters Avontuurlijk Wandel)tochten die we zelf uitzoeken en aanbieden gedurende de laatste maanden van het jaar én in januari. Hierbij maken we in groep tochten tussen 25 en 30 km. 

Wie zijn lidgeld wil terugvorderen, kan dat via zijn mutualiteit.  Echter, wie nóg meer wil genieten van zijn lidmaatschap kan 24 keer per jaar gratis deelnemen aan de door ons geselecteerde WZB-tochten (Wandelen Zonder te Betalen).  Je krijgt er zelfs iedere keer nog een sticker bij !

Tot slot zijn er nog ons ledenfeest, aan het eind van maart en onze clubdag op 11 november.  Wie aan al die activiteiten deelneemt, komt aan goed 60 dagen per jaar, da’s dus zo goed als één dag op zes dat wij er voor zorgen dat je als lid kan deelnemen aan één van onze activiteiten.  Het is vooral bij de “activiteiten op verplaatsing” dat je het clubgevoel het meest gaat ervaren.  Een echte aanrader dus !