Welkom op de website van WSV Wandelend Paal vzw !

In de uiterste westhoek van de groene provincie Limburg, vind je Paal, deelgemeente van de Stad Beringen.

In 1972 vonden enkele jonge, sportieve avonturiers de tijd rijp om een wandelclub te stichten.  Wandelend Paal kreeg binnen het V.W.F., de toenmalige Wandelfederatie, het nummer "L 023" en groeide gestaag.  De benaming van de club dekt al lang niet meer de lading.  Onze leden wonen verspreid over meer dan 30 verschillende fusiegemeenten.  WSV Wandelend Paal vzw staat dan ook open voor iedereen die de wandelsport wil beoefenen.

Sinds 1 januari 2016 ressorteren álle Vlaamse wandelclubs onder slechts één federatie : Wandelsport Vlaanderen, afgekort WSVL.  Het clubnummer van WSV Wandelend Paal vzw wijzigde naar "2023".
In 2017 vierden we onze 45ste verjaardag en organiseerden we "Limburg Wandelt !",
de WSVL Limburgse Wandeldag. In 2019 starten we onze 47ste jaargang.  Nog drie jaar scheiden ons van het kroontje, van het jaar waarin we een Koninklijke WandelSportvereniging zullen worden.

Onze club telt momenteel ongeveer 700 leden.

Lees hier de Privacyverklaring van WSV Wandelend Paal vzw.

 

Het WSV Wandelend Paal programma voor 2019 :

In 2019 gaan we onze langeafstandswandelingen stelselmatig een andere, jongere naam te geven.  Het codewoord dat vandaag jongeren bij bosjes naar onze wandeltochten moet leiden is : “trail”, of “trailwalk”en dus tunen we onze 42 en 50 km-tochten om tot “trails”.  Natuurlijk blijven ook onze andere afstanden evenveel aandacht krijgen.  We blijven volhouden aan ons zo gekende adagium : ieder jaar weer zoeken naar nieuwe, andere parcoursen voor ál onze tochten, en dit voor gelijk welke afstand, met daarbij het constante streven naar perfectie in parcoursaanduiding en verzorging, op alle vlakken, van de wandelaars.  Op die manier willen we onze goede naam en faam ook in 2019 bestendigen.

Onze Diestse Mariëndaaltocht wordt in 2019 voor de 40ste keer georganiseerd en is daarmee de oudste wandeltocht die vanuit de Demerstad start. Die 40ste editie willen we een speciaal cachet meegeven. Voor één keer wordt de 50 km op zaterdag 18 mei een lijntocht van Leuven naar Diest ! Lees hier hoe je inschrijft (verplichte voorinschrijving) voor deze éénmalige lijntocht.

In 2019 gaan we door met de "Vijf van de Acht"-actie : elk Wandelend Paal-lid dat deelneemt aan vijf van de acht tochten die we organiseren (11 november hoort hier niet bij) wordt beloond met een Wandelend Paal-badlaken. Niet zomaar een badhanddoek, maar een prachtexemplaar van 70 cm breed en 140 cm lang. In de boord van de handdoek vind je de naam van onze club terug. Met een densiteit van 400 gr/m² en de ingeweven clubnaam krijgt de badhanddoek een unieke en luxueuze uitstraling en wordt het een stijlvol geschenk om jullie clubtrouw mee te belonen.

Naast onze acht eigen organisaties is er ons jaarlijks programma met busuitstappen.  Deze uitstappen maken we steeds met één van de luxueuze autocars van onze huismaatschappij Multiobus (waarvan Demerstee een onderdeel is).  Dan zijn er ook onze twee meerdaagse reizen.  Eind april (van 26 tot 30 april 2019) wandelen we vijf dagen in het golvende en erg mooie Normandië.  Er resten nog slechts enkele vrije plekjes op de Multiobus-dubbeldekker.  Wil je graag mee, informeer dan vandaag nog !
En dan is er nog de negendaagse wandelreis naar het Oostenrijkse Tirol, die in 2019 zal doorgaan van zaterdag 31 augustus tot zondag 8 september.  Hotel Neue Post, in het centrum van Holzgau, halverwege het gekende Lechtal, vormt dan onze uitvalsbasis. Inschrijven voor deze wandelreis deden we op donderdag 24 januari 2019.  Op dit ogenblik zijn er nog enkele plaatsen vrij.  E-mail ons indien je graag meegaat !

En dan zijn er natuurlijk ook nog onze WAW-tochten, de (Winters Avontuurlijk Wandel)tochten die we zelf uitzoeken en aanbieden gedurende de laatste maanden van 2019 én in januari van 2020.  Het hoogtepunt van deze WAW-tochten wordt ons bezoek aan het grootste aaneengesloten wandelgebied van Nederland : de Waterleidingsduinen.  Dit 3 400 ha grote natuurgebied vind je net onder Amsterdam.  En ook dit jaar WAW’en we tussen Kerst en Nieuwjaar “by Night”.  We laten ons droppen in the middle of nowhere en wandelen door het duister naar de plek waar we uren eerder onze auto parkeerden.  Altijd weer spannend en uitdagend !

Wie zijn lidgeld wil terugvorderen, kan dat via zijn mutualiteit.  Echter, wie nóg meer wil genieten van zijn lidmaatschap kan 24 keer per jaar gratis deelnemen aan de door ons geselecteerde WZB-tochten (Wandelen Zonder te Betalen).  Je krijgt er zelfs iedere keer nog een sticker bij !

Tot slot zijn er nog ons ledenfeest, aan het eind van maart en onze clubdag op 11 november.  Wie aan al die activiteiten deelneemt, komt aan goed 60 dagen per jaar, da’s dus zo goed als één dag op zes dat wij er voor zorgen dat je als lid kan deelnemen aan één van onze activiteiten.  Het is vooral bij de “activiteiten op verplaatsing” dat je het clubgevoel het meest gaat ervaren.  Een echte aanrader dus !