Welkom op de website van KWSV Wandelend Paal vzw !

In de uiterste westhoek van de groene provincie Limburg, vind je Paal, deelgemeente van de Stad Beringen.

In 1972 vonden enkele jonge, sportieve avonturiers de tijd rijp om een wandelclub te stichten.  Wandelend Paal kreeg binnen het V.W.F., de toenmalige Wandelfederatie, het nummer "L 023" en groeide gestaag.  Sinds 1 januari 2016 ressorteren álle Vlaamse wandelclubs onder één wandelfederatie : Wandelsport Vlaanderen, afgekort WSVL.  Het clubnummer van WSV Wandelend Paal vzw wijzigde naar "2023".  Het jaar 2022 was onze 50ste jaargang : sinds augustus 2022 mogen we de naam "Koninklijke WandelSportvereniging" dragen !

De benaming van de club dekt al lang niet meer de lading.  Onze leden wonen verspreid over meer dan 30 verschillende fusiegemeenten.  KWSV Wandelend Paal vzw staat dan ook open voor iedereen die de wandelsport wil beoefenen.  Onze club telt momenteel meer dan 630 leden.

Lees hier de Privacyverklaring van KWSV Wandelend Paal vzw - ondernemingsnummer 475 000 387.

 

Het KWSV Wandelend Paal programma voor 2024 :


In 2024 starten we met ons 52ste werkingsjaar.  De tochten die we organiseren, smeren we uit over een groot wandelgebied.  Zo zorgen we voor
wandelorganisaties in Tervant, Koersel, Eversel, Diest, Engsbergen, Paal en tot slot opnieuw Diest.  In totaal bieden we acht tochten aan : drie tochten organiseren we op een weekdag, twee op een zaterdag en drie op een zondag.  

Ook in 2024 blijven we vasthouden aan een traditie waar we niet van afstappen.  We blijven dus tot vijf keer toe, naast de meer toegankelijke afstanden (tot 20 km) op al onze weekendtochten ook tochten aanbieden van 30, 42 of zelfs 50 km.  We volgen hierbij niet het systeem van het “all-in pakket”, zoals dat vandaag de dag bij heel wat “trailwalks” het geval is.  Neen, bij ons schrijf je - op de wandeling zelf - nog in voor € 1,50 (€ 3,00 als niet-lid) en onderweg zorgen wij op regelmatige afstand voor een gelegenheid waar de stapper wat kan drinken of eten en dit naar zijn eigen behoefte.  Economischer kan het haast niet.

In de loop van 2024 plannen we opnieuw regelmatig busreizen.

Van 19 tot en met 23 april 2024 genoten we van een prachtige wandelvijfdaagse in het Duitse Sauerland.  Lees het verslag en bekijk de vele foto's in de fotogalerij.  In 2025 gaat onze wandelvijfdaagse door van vrijdag 2 tot en met dinsdag 6 mei en zullen we de Müllerthal regio verkennen, met Hotel Bel-Air in Echternach als uitvalsbasis.

In 2024 gaan we door met onze "getrouwheidsactie"  : elk lid dat de voorbije jaren het vooropgestelde aantal deelnames aan organisaties van onze eigen club behaalde (meestal “Vijf van de Acht”) werd hiervoor beloond met een praktisch geschenk.  Zo kreeg je de voorbije jaren o.a. een fietstas, een reistas, een aktetas, een rugzakje, een luxueus badlaken, een winterset (sjaal en handschoenen), een Zwitsers mes, een T-shirt, een Powerbank … Al die gifts werden bedrukt met het logo van onze club.  “Vijf van de Acht” in 2023 was een reflecterend sporthesje (mét clubembleem) met voor- en achteraan ledverlichting. Hoe het sporthesje te gebruiken of de batterij te vervangen ?  Klik hier voor de handleiding !  In 2024 worden onze leden, na 5 deelnames aan eigen tochten, beloond met een handige "Kofferbak Organizer".

Wie zijn lidgeld (gedeeltelijk) wil terugvorderen, kan dat via zijn mutualiteit.  Echter, wie nóg meer wil genieten van zijn lidmaatschap kan 24 keer per jaar gratis deelnemen aan de door ons geselecteerde WZB-tochten (Wandelen Zonder te Betalen).  Je krijgt er zelfs een gratis consumptie bovenop !

En dan zijn er natuurlijk ook nog onze WAW-tochten, de (Winters Avontuurlijk Wandel)tochten die we zelf uitzoeken en aanbieden gedurende de laatste maanden van het jaar én in januari of februari. Hierbij maken we in groep tochten van ongeveer 25 km. 

Ons ledenfeest gaat jaarlijks door op de laatste zaterdag van maart.

Tot slot is er nog onze clubdag op 11 november.

We hopen alvast van ganser harte dat ook jij aan heel wat van die activiteiten zal deelnemen !