Welkom op de website van WSV Wandelend Paal vzw !

 

In de uiterste westhoek van de groene provincie Limburg, vind je Paal.  Sinds de fusies maakt onze gemeente deel uit van de Stad Beringen.

In 1972 vonden enkele jonge, sportieve avonturiers de tijd rijp om een wandelclub te stichten.  Wandelend Paal kreeg binnen het V.W.F., de toenmalige Wandelfederatie, het nummer "L 023" en groeide gestaag.  De benaming van de club dekt al lang niet meer de lading.  Onze leden wonen verspreid over meer dan 30 verschillende fusiegemeenten.  WSV Wandelend Paal vzw staat dan ook open voor iedereen die de wandelsport wil beoefenen.

Vanaf 1 januari 2016 ressorteren lle Vlaamse wandelclubs onder slechts n federatie : Wandelsport Vlaanderen, afgekort WSVL.  Het clubnummer van WSV Wandelend Paal vzw wijzigde naar "2023".

Onze club telt momenteel ongeveer 730 leden. 

 

 

Het WSV Wandelend Paal programma voor 2017 :

 

2017 is een speciaal jaar voor Wandelend Paal. We vieren immers onze 45ste verjaardag in 2017.


45 jaar   Da's al een hele poos en we zijn nog niet zinnens om het hierbij te laten. In de verte lonkt immers de gouden lauwerkrans. Binnen vijf jaar vieren we ons gouden jubileum. Daar kijken we n al naar uit, maar eerst vieren we in 2017 dus onze 45ste verjaardag. Zoals eerder al gemeld wordt ht moment van dit feestjaar de organisatie van
"Limburg Wandelt !", of de WSVL Limburgse Wandeldag.  Noteer alvast zondag 22 oktober 2017 in je agenda !  Bekijk de "Limburg Wandelt !" Promobrochure !


Maar er is natuurlijk meer in 2017. Ook dan zorgen we weer voor acht eigen
organisaties. Op 11 november is er dan nog onze eigen clubdag. Wie in 2017 aan vijf van onze acht eigen organisaties deelneemt (de clubdag op 11 november rekenen we hiervoor niet mee) wordt hiervoor beloond met een handige collegetas met daarop het gekende voetjeslabel van onze club. In die tas vinden jullie nog een luxueuze pen. In het zilveren bovenstuk van deze pen lieten we "45 jaar Wandelend Paal" graveren. Een prachtig geschenk voor onze trouwe wandelaars !

Naast die acht eigen organisaties gaan we ook in 2017 op bezoek bij andere clubs. Gespreid over het jaar maken we acht daguitstappen. Alles daarover vind je in het overzicht van ons busprogramma.

Aan het eind van het jaar zoeken we weer naar aantrekkelijke reisdoelen voor onze WAW-tochten. Winters Avontuurlijk Wandelen is door de jaren helemaal ingeburgerd en lokt steeds meer aanhangers. Met de bus rijden we dan naar een bestemming waar je anders slechts zelden zal gaan wandelen en stappen we een eigengezocht traject. Er zijn drie "normale" WAW-tochten en eentje die we "by Night" wandelen.  Deze WAW by Night blijft ook in 2017 behouden en wordt gepland ergens tussen Kerst en Nieuw. Verder was er aan het eind van april (van 21 tot 24 april) het jaarlijkse wandelweekend. Dit jaar breidden we dit uit tot een vierdaagse. We wandelden vier dagen aan de Engelse Zuidkust met tussenin een dagje city-hoppen door Londen. Alle plaatsen voor deze bijzonder aantrekkelijke vierdaagse (90 !) werden ingenomen. Bekijk in de Fotogalerij hoe we telkens met een mooie groep de WAW-tochten wandelen !

Begin september gaan we dan naar de Oostenrijkse bergen en wandelen we in het Lechtal, op de grens tussen Tirol en Vorarlberg. In Holzgau vonden we een prima hotel (Neue Post) en tijdens de voorbereiding van deze wandelreis verkenden we zeven erg mooie wandeltrajecten. De inschrijven voor deze negendaagse werden reeds afgesloten ; je kan je enkel nog op de wachtlijst laten plaatsen.

Tot slot zijn er nog onze 24 WZB-tochten (Wandelen Zonder Betalen). In iedere editie van de Wandelweetjes vind je bons om gratis deel te nemen aan vier tochten die we selecteerden. Je krijgt er ook telkens een gratis sticker bij.

Eind maart - op zaterdag 25 maart - was er ons jaarlijks ledenfeest. Voor een erg democratische bijdrage kreeg je een lekker feestmaal aangeboden en was de drank gedurende de ganse avond gratis. Tijdens die avond huldigden we ook onze verdienstelijke wandelaars.  Snuif de sfeer op in de Fotogalerij !

Tot slot is er nog onze clubdag op 11 november waarbij bijna alles gratis is alleen verwachten we dat je dn je lidgeld vernieuwt.

Tel je al deze activiteiten bij mekaar, dan kom je aan bijna 60 (!) dagen dat jouw wandelclub iets organiseert waaraan je deelnemen kan. Da's dus n dag op zes !  Van een actieve club gesproken